oving-logo
Dhr. D. van der Meer
Nagelerweg 6
8304 AB
Emmeloord
https://oving.nl
klantencontact@oving.nl
0527 620004

De oorsprong van Autobedrijf Oving ligt in het begin van de jaren ’60, waar de grondlegger van het bedrijf als dealer van het merk Simca in Zwolle begon. Halverwege de jaren ’70 stroomde Dhr A. Oving in, om vervolgens het bedrijf over te nemen. Pas in 1982 verscheen de naam Oving op de gevel, op het moment dat het dealerschap van Renault voor de regio Zwolle vrijkwam en de stap van Simca (inmiddels Talbot) naar Renault een passende keuze bleek.

 

Als Renault dealer heeft Autobedrijf Oving zich ontwikkeld als een sterke regionale speler. Vestigingen werden geopend in Hattem, Raalte en in Emmeloord. Ook een schadebedrijf behoort tot de groep. Daarnaast is er, vanwege het geloof in een sterke lokale betrokkenheid, samenwerking gevonden met een aantal operators en erkend reparateurs, om zodoende het verzorgingsgebied goed te kunnen bewerken.

 

Autobedrijf Oving heeft bewezen een sterke partner voor Renault te zijn. De resultaten op het gebied van commerciële performance en kwaliteit zijn toonaangevend binnen het netwerk. De “met beide benen op de grond” mentaliteit zorgt voor een gezonde basis om ook in de toekomst succesvol en renderend te kunnen zijn.

 

Autobedrijf Oving is sinds 1 januari 2021 onderdeel van de Zwitserse Emil Frey Group. Emil Frey Nederland NV is één van de grootste automotive retailorganisaties van Nederland en vertegenwoordigt in Nederland 13 verschillende automerken. Emil Frey Nederland NV is een dochteronderneming van de Zwitserse Emil Frey Group. Emil Frey, een in 1924 opgericht familiebedrijf, is mede door de overname van PGA uitgegroeid tot een van de grootste automotive ondernemingen in Europa.