Nieuws van de gemeente november 2024
Een klus doen voor de gemeente? Meld je aan bij DLO!
Om inzicht te krijgen in welke lokale ondernemers Gemeente Noordoostpolder kan benaderen voor eventuele opdrachten, wordt een Database Lokale Ondernemers (DLO) gevuld. Ondernemers uit de Noordoostpolder kunnen zich kosteloos hiervoor aanmelden op basis van hun expertise.
Vanuit de Aanbestedingswet kan de gemeente ondernemers geen voorkeurspositie geven. Wel kan per opdracht worden bekeken op welke wijze lokale ondernemers betrokken kunnen worden bij opdrachten. Dat moet passen binnen het inkoopbeleid en de mogelijkheden die de Aanbestedingswet biedt. Ben je ondernemer in de Noordoostpolder en wil je opgenomen worden in de DLO?
Meld je dan nu aan:
www.noordoostpolder.nl/inkoop-en-aanbesteding
Op de website kan je meer informatie vinden over de wijze van inkopen en aanbesteden.
Direct contact met de gemeente?
Heb je vragen over ondernemen in Noordoostpolder? Denkt je na over het vestigen, uitbreiden of nieuwbouwen van jouw bedrijf?
Heb je groeiambitie, of ben je bezig met innovatieve productontwikkeling? Wij adviseren je graag over gemeentelijke regelgeving, maar ook over interessante ontwikkelkansen en regelingen.
Monica Klement
T: 06 18 57 85
Jacob Korterink
T: 06 48 13 46 73
Subsidiepot voor groene technologie
Met de Investeringssubsidie Maakindustrie Klimaatneutrale Economie (IMKE), wil het kabinet de productie van hoogwaardige groene technologie vergroten. Ook innovatieve maakbedrijven uit de Noordoostpolder, die zich met deze cleantech willen bezighouden, kunnen hiervoor meedelen in de subsidiepot van 148 miljoen euro.
De IMKE-regeling biedt directe financiële ondersteuning voor investeringen in productielijnen voor elektrolysers, innovatieve zonnepanelen en batterijen. Hiervoor hoeven aanvragers geen directe CO2-reductie aan te tonen.
De subsidie is een initiatief van het Nationaal Groeifondsproject GroenvermogenNL. Het is de eerste regeling waarmee de overheid grootschalige productie in de hightech maakindustrie ondersteunt.
Elektrolyse-installaties gebruiken elektriciteit om water om te zetten in waterstof en zuurstof. Het produceren van elektrolyse-installaties is, net als het produceren en recyclen van batterijen en het maken van zonnepanelen, belangrijk voor de verduurzaming van Nederland.
Nationaal Groeifonds
De regeling wordt gefinancierd uit drie Nationaal Groeifonds projecten: GroenvermogenNL (groene waterstof), SolarNL (zonnepanelen) en Material Independence and Circular Batteries (batterijen).
Bedrijven die voldoen aan de voorwaarden kunnen tot en met 31 januari 2025 een aanvraag indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.