twan-en-linda

 

Voorwoord

In dit eerste nummer van De O bevragen wethouder Linda Verduin van Gemeente Noordoostpolder en Twan Hakvoort, voorzitter van BV Noordoostpolder, elkaar over de samenwerking in het nieuwe magazine De O.

 

Lees verder >

tolsma-grisnich

 

'Meer ruimte, meer comfort, meer efficiëntie'

Langs bedrijventerrein De Munt B razen auto's en vrachtwagens over de snelweg. Op een honderd meter afstand zien ze de nieuwbouw van drie prachtige bedrijfspanden. Deze bedrijven, Tolsma-Grisnich, Dijksma Koudetechniek, Verbruggen Palletizing, maken een indrukwekkende slag in hun ontwikkeling en vormen samen een glanzende visitekaart van ondernemend Noordoostpolder.

 

Lees verder >

verloskundige

 

Krachtig in geboortezorg

‘We willen er zijn voor vrouwen in elke fase van hun leven: van de eerste tot aan de laatste menstruatie. Zo bieden we alles op één plek en kunnen we vrouwen de juiste zorg en ondersteuning geven’, vertelt Gea Reussing, een van de eigenaren van Verloskundig Centrum NOP / Lemsterland. Het centrum bestaat inmiddels 40 jaar en opende dit jaar op een nieuwe locatie op De Deel 10.
 
 

lida

 

Werkcorporatie

De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 350 Buitengewone Werkgevers. Lida Hamzé (23) uit Creil vertelt over haar nieuwe kans bij Kinderopvang Jokidé (voorheen De Flierefluiter en Stichting KinderopvangFlevoland), die ze via de WerkCorporatie met beide handen aangreep.

 

Lees verder >

 

linda-verduin

 

Column

We zijn in de Noordoostpolder heel goed in de samenwerking rondom mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Niet voor niets hebben wij hier 350 buitengewoon werkgevers. Samen beslaan ze een enorm netwerk, waar we elke keer weer op kunnen terugvallen.

Samenwerken zit in ons polderdna. We zijn een hechte samenleving en we kunnen binnen onze gemeente rekenen op de WerkCorporatie. Deze maand viert die haar 10-jarig bestaan.

 

Lees verder >

 

eva-vriend

 

Gastcolumn

Hier volgt een pleidooi voor het vaatdoekje. Inderdaad, dat stukje stof dat we allemaal op ons aanrecht hebben liggen, en dat ieder van ons minstens één keer per dag in z'n handen heeft. Even die kruimel wegvegen, vlug die druppels droogpoetsen.

 

Lees verder >

 

lotte-oppenhuizen

 

Meedenken bij vergunningsaanvraag

Wil je een woning of een bedrijfspand bouwen of juist een gebouw slopen, dan krijg je te maken met de afdeling Vergunningen van Gemeente Noordoostpolder. Lotte Oppenhuizen is een van de vergunningverleners die met je meedenkt om je zo soepel mogelijk door het vergunningstraject heen te loodsen.

 

Lees verder >

 

linum

 

Linum Nagele: het verhaal over de passie voor de vlasteelt

De Latijnse naam van de vlasplant is Linum Usitatissimum, waar ook het woord 'linnen' van is afgeleid. Het linnen wordt gemaakt uit de bastvezels van de vlasplant, een proces dat al eeuwenlang onveranderd is. Vlas wordt in de eerste helft van april gezaaid en groeit ongeveer 100 dagen voordat het in de tweede helft van juli wordt geoogst. Tijdens de bloei in juni schitteren de velden vol met blauwe bloemetjes die elk maar één dag bloeien. Daarna vormen zich de zaadbolletjes, die het zaad leveren voor het volgende seizoen.

 

Lees verder >

 

freek-meijering

 

Bijzaak. Even voorstellen?

'Ik ben Freek Meijering, eigenaar van Slotenexpert Meijering, een specialistisch elektromechanisch beveiligingsbedrijf. Ik ben 41 jaar en woon samen met mijn vriendin en twee kinderen van 14 en 12 in Emmeloord. Daar ben ik geboren en getogen, ik ben een trotse polderbewoner en heb drie jaar geleden het bedrijf overgenomen van mijn vader. Die heeft het weer overgenomen van zijn vader, mijn opa Freek, naar wie ik ben vernoemd.'

 

Lees verder >

 

sander-rook

 

Starter in beeld

'Ik ben Sander Rook, geboren en getogen in Marknesse en nu woonachtig in Vollenhove. Ik ben getrouwd en we hebben drie kinderen. In mijn vrije tijd houd ik me, samen met een vriendengroep, bezig met het bloemencorso. Elke derde vrijdag van augustus doen we mee aan het corso in Sint Jansklooster.

 

Lees verder >

 

joost-van-strien

 

'Telen zonder mest is de toekomst'

Als zoon van een gangbare akkerbouwer in Tollebeek, was de stap naar biologisch helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zeker niet in het traditionele boerenlandschap van de Noordoostpolder. Toch waagde Joost van Strien (58) uit Ens die stap bijna dertig jaar geleden. 'Ik werd wel een beetje als geitenwollensok gezien, denk ik. Maar voor mij was al heel snel duidelijk: biologisch heeft de toekomst.' En met zijn 'no shit boerderij' Zonnegoed laat hij zien dat hij daar zomaar eens gelijk in kan hebben.

 

Lees verder >

 

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!