< TERUG

 

De Noordoostpolder heeft er een nieuw horecaechtpaar bij

In februari van dit jaar namen Shanna Buijsman en haar man Stefan Hanekamp Restaurant Schokland over. Een hele stap natuurlijk, maar toch was het voor hen geen sprong in het diepe. Beiden hebben zo’n twintig jaar ervaring in de horeca. Bovendien werkte Shanna al acht jaar in Restaurant Schokland als bedrijfsleider en Stefan al een jaar of drie als kok. Ze kennen het bedrijf. Ze kennen de potentie. En kregen van de vorige exploitant, Dennis Goossens, alle ruimte om te groeien, richting die overname.

Werelderfgoed Schokland
Wat is dan die potentie van Restaurant Schokland? Shanna: ‘Kijk om je heen. Oud land en nieuw land. Je ervaart de natuur, kunt er wandelen en fietsen. Je proeft de historie. Op de terp. In het museum. Schokland is niet voor niets werelderfgoed.’ 

 

De locatie is bijzonder. Dat is duidelijk. Daaraan voegen Stefan en Shanna hun horeca-ervaring toe. Shanna: ‘Dan gaat het niet alleen om lekker eten en drinken, maar vooral om gastvrijheid. Om oprechte aandacht. Om de gast optimaal te bedienen. Dat vinden we leuk en daar zijn wij en ons team heel scherp op.’

'Schokland is niet voor niets werelderfgoed'

 

Het team laat zich dan ook graag uitdagen door mee te doen aan de Terras top 100. Mystery guests van deze organisatie komen langs om de uitstraling van het terras en vooral de gastvrijheid te meten. ‘We zijn al enkele malen in de top 100 terechtgekomen en zijn al een aantal keren tot provinciewinnaar uitgeroepen,’ zegt Stefan trots.

Ondernemen
De stap van werknemer naar ondernemer is groot. Toch veranderde er voor Shanna en Stefan in de dagelijkse praktijk niet heel veel. Shanna: ‘Dennis gaf me al jarenlang veel vrijheid en vertrouwen. Het begint langzaam tot ons door te dringen dat we nu écht ondernemers zijn, maar we zijn vooral lekker doorgegaan met wat we al deden.’

 

Nieuwe initiatieven
Wel is er meer ruimte voor nieuwe ideeën, nieuwe initiatieven. Restaurant Schokland, dat het horecabedrijf huurt van gemeente Noordoostpolder, heeft vaste openingstijden, dinsdag tot en met zondag van tien tot zes uur. In juli en augustus zijn ze zelfs zeven dagen per week geopend. Er is een fijne samenwerking met Museum Schokland. Veel groepen die het museum bezoeken komen in het restaurant voor een lunch of een drankje.

Tekst: Huib van der Wal ~ Foto: Evelien Sikkema

 

restaurant-schokland

Stefan Hanekamp en Shanna Buijsman, Restaurant Schokland

Shanna: ‘Dat is uniek en daarnaast kunnen wij ’s avonds een besloten locatie aanbieden. Voor een diner, feest, bedrijfspresentatie of iets anders.’ ‘Wat we ook bieden, is een feest op locatie. Dat kan een volledig verzorgde BBQ zijn of een diner’, vertelt Stefan, voordat hij zich weer naar de keuken haast.

Shanna en Stefan, wonen in Ens en zijn betrokken bij hun omgeving. Tot hun vreugde zien ze dat ze diverse collega’s hebben die net als zij in het buitengebied van de Noordoostpolder een mooi horecabedrijf hebben. ‘Ik denk aan Netl of aan Bij Ons. We zijn collega’s, geen concurrenten. Want we hebben allemaal iets unieks te bieden. Dat vinden we hartstikke mooi voor de Noordoostpolder.’

 

www.restaurantschokland.nl