Niets is zo veranderlijk als.....de arbeidsmarkt. Wie denkt dat het aannemen en vasthouden van werknemers nog gaat zoals dit 5 jaar geleden ging heeft het mis. De gemiddelde werknemer anno 2023 staat anders in het werkende leven dan pakweg 5 jaar geleden. Als ondernemer wil jij natuurlijk weten wát er dan precies is verandert en nog belangrijker: hoe speel je hier op in en maak je het voor zowel jouw (toekomstige) werknemer als voor jouw eigen onderneming een win-win situatie. 

 

Samen met de Bedrijfskring Urk organiseren wij deze leerzame inspiratiesessie waarin we niet alleen naar de huidige situatie maar ook naar de toekomst kijken. Tijdens deze verbindende avond staat ook het contact met onze Urker buren centraal. Wat hebben we gemeen en waar kunnen we elkaar versterken? 


Details

Datum: donderdag 22 juni

Inloop: 17:30 uur

Start: 18:00 uur

Locatie: De Koningshof, Staartweg 20 Urk

 

Break into the box: anders kijken naar personeelsvraagstukken
NLwerktaanwerk daagt je op een energieke manier uit via het spel ‘Break into de box” arbeidsmarktvragen’. In het spel help je een ondernemer die op zoek is naar personeel. De oplossingen voor deze uitdaging zijn te vinden in verzegelde boxen. Samen doe je praktische opdrachten waarmee je de codes van de boxen kunt kraken. Daarbij kunnen de volgende vragen langskomen: staat er in de vacature eigenlijk wel wat er echt nodig is op de werkvloer? Welke jeukwoorden staan er in vacatureteksten? Hoe selecteer je en sta je open je voor onverwachte talenten? 


De regisseurs van NLwerktaanwerk zullen Break into the Box van begin tot eind begeleiden, waarna er tot slot nog over het thema nagepraat wordt. 
De verschillende boxen hebben diverse thema’s (werving & selectie, generatiemanagment, job crafting, werving op basis van skills) en er zal ook een algemene inspiratiesessie zijn waarin ingegaan wordt op de krapte van de arbeidsmarkt. -citaat

Vraagstukken die aanbod komen zijn: 

  • Kun je iets doen aan het aantrekken van talenten? 
  • Zitten er kansen in het beter vasthouden, inzetbaar houden, scholen en ontwikkelen van jouw personeel? 
  • Moet je je organisatie anders organiseren om in deze krappe arbeidsmarkt te kunnen blijven groeien en door te kunnen draaien? 
  • Of betekent dit dat je mogelijk de organisatiestrategie moet gaan aanpassen? Maar hoe doe je dat dan? 

 

Leer hoe andere ondernemers met dit vraagstuk omgaan, kom spieken en vind je eigen route!

 

We starten de middag om 18:00 uur met een welkom en een Fish & chips buffet; wat is er meer verbindend dan gezamenlijk eten! Hierna start de inspiratiesessie die tot ongeveer 20:30 uur zal duren. Voor wie nog zin heeft in een drankje is er hierna nog volop tijd elkaar te spreken. 

 


-afbeelding


Let op: Door je aan te melden ga je akkoord met het feit dat er foto's worden gemaakt voor promotionele doeleinden van BVN. Als er een foto van je is gemaakt en je wilt niet dat deze online wordt gebruikt, dan kun je dit bij de betreffende fotograaf aangeven.


Meld je hieronder aan!