boerderij-groeizaam-logo
Sanne van Niekerk
Pilotenweg 7A
8303 EG
Emmeloord
www.boerderijgroeizaam.nl
info@boerderijgroeizaam.nl
0642062961

 

Marc en Sanne van Niekerk zijn inmiddels al weer 4 jaar eigenaar van Boerderij Groeizaam. Met de organisatie van evenementen en de introductie van een nieuwe bedrijfstak gaven zij de zorgboerderij een nieuwe impuls. “Het is fantastisch om dit bedrijf samen te kunnen runnen, we halen er ontzettend veel voldoening uit en we zien het bedrijf stukje bij beetje verbeteren”, aldus zorgboerin Sanne.

 

Groeizaam is gevestigd aan Pilotenweg 7A in Emmeloord-West tegenover de tennishal. Het is een zorgboerderij, waarbij verschillende biologische gewassen op 5,5 hectare land en in de kas worden verbouwd. Dagelijks geven zorgboer Marc en zorgboerin Sanne leiding aan de 3 begeleiders, 8 vrijwilligers en 30 deelnemers. ‘Het is mooi als ondernemer een rol te kunnen spelen bij het creëren van zinvol werk voor alle deelnemers’, aldus Marc. 

 

De biologisch geteelde groenten worden doorverkocht aan biologische winkels uit de buurt, horecagelegenheden en de biologische groothandel. Een steeds groter deel neemt echter de kortste weg van tuin naar tafel, namelijk via de biologische boerderijwinkel van Groeizaam. Om de klant een compleet aanbod te kunnen bieden, is het assortiment aangevuld met andere biologische producten van Eko-boerderij de Eerste, diverse lokale telers en groothandel Udea. 

In de zomermaanden is iedereen van harte welkom in de kleurrijke pluktuin, hier kan iedereen naar eigen wens een bos bloemen knippen en samenstellen tegen een kleine vergoeding. Deze tuin wordt keurig onderhouden door de deelnemers.