cluster-veiligheid-logo
Mevr. H. Rijpkema
Onderduikersweg 41 A
8311 RD
Espel
https://clusterveiligheid.nl
info@clusterveiligheid.nl
085 - 48 22 570

“Cluster Veiligheid biedt professionele ondersteuning op het gebied van (ARBO) VEILIGHEID

 

Werkgevers krijgen naast het drukke ondernemen ook te maken met arbeidsveiligheid. Ter bescherming van henzelf en hun werknemers moeten ze voldoen aan verschillende wet- en regelgeving. Van werkgevers wordt verwacht dat ze volledig op de hoogte zijn en blijven van alle verplichtingen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Wanneer arbeidsomstandigheden optimaal en veilig zijn worden de processen binnen organisaties nog efficiënter omdat werknemers optimaal kunnen functioneren.

Het Cluster Veiligheid begrijpt dat dit een hele uitdaging is. Het Cluster Veiligheid is een samenwerking tussen bedrijven met allen een eigen expertise. Door deze samenwerking worden verschillende krachten gebundeld en is het Cluster Veiligheid in staat iedere ondernemer in verschillende vakgebieden te ondersteunen. Met elkaar investeren we in gezondheid en veiligheid.

 

Het Cluster Veiligheid is gespecialiseerd in:

 

  • Arbodienstverlening
  • Advies in veiligheid
  • Keuren arbeidsmiddelen
  • Keuring en levering van oplossingen in brandbeveiliging
  • Software voor de registratie van arbeidsmiddelen
  • Bedrijfsbeveiliging
  • Opleidingen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen en bedrijfskleding

 

Het Cluster Veiligheid wil voor iedere ondernemer een veilige werkomgeving creëren voor nu en in de toekomst. Dit is mogelijk door het inzetten van meerdere Cluster partners met ieder hun eigen specialisatie.

Na een gesprek met onze Cluster coördinator is duidelijk waar (wettelijke) ondersteuning nodig is. Daarna wordt de ondernemer gelinkt aan bedrijven in hun vakgebied. Deze bedrijven zijn gevestigd in de Noordoostpolder/ Urk en hebben ruime ervaring. 

De Cluster coördinator kijkt met de ondernemer mee om ervoor te zorgen dat alle mogelijke risico’s op bedrijfsongevallen en andere gevaarlijke situaties inzichtelijk zijn. Men kan er zelfs voor kiezen om een jaarlijks evaluatiegesprek in te plannen om te bepalen of er nog steeds aan alle eisen en verplichtingen worden nagekomen. Zo speelt elke ondernemer op safe!

 

Voor ondernemers die willen weten of ze aan alle eisen voldoen biedt het Cluster een QuickScan aan https://clusterveiligheid.nl/quickscan/  . Na het invullen hiervan ontdekt men op welk onderdeel er nog actie ondernomen moet worden.”