hetgoed-logo
Dhr. M. van Os
Randweg 29
8304 AS
Emmeloord
https://www.hetgoed.nl/
0527 - 61 71 09

Onze organisatie

De missie van Het Goed is werk maken door hergebruik. Dit bereiken we door gebruikte spullen een tweede leven te geven. Alle gebruikte spullen die dagelijks bij onze kringloopwarenhuizen binnenkomen, sorteren we zorgvuldig. Het gaat om producten als kleding, dekens, schoenen, huisraad, meubels, fietsen, speelgoed, boeken en elektronica.

Wat levert dat eigenlijk op?

Heel veel, kunnen we je vertellen. In totaal zamelen we elk jaar ruim 30 miljoen kilo textiel en huisraad in. Ruim 86 procent daarvan wordt hergebruikt. Het grootste deel verkopen we in onze 27 kringloopwarenhuizen.

 

Passend werk

Naast hergebruik van gebruikte spullen maakt Het Goed werk van werkgelegenheid. We bieden passend werk aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In onze kringloopwarenhuizen kunnen zij op een laagdrempelige manier weer ervaring opdoen. Zij hebben hierdoor een grotere kans om een baan te vinden bij een regulier bedrijf. Door onze speciale begeleidingsmethode heeft Het Goed de hoogste PSO-certificering ontvangen. Dat houdt in dat we in Nederland tot de koplopers behoren op het gebied van socialer ondernemen.