jolandawichrerson-logo
Mevr. Jolanda Wicherson
Noordzijde 6a
8302 GL
Emmeloord
https://jolandawicherson.nl/
info@jolandawicherson.nl
06 288 42 006

Jolanda Wicherson, ondernemerscoach

Ik was, ooit, dat lange magere meisje dat nooit het schoolplein recht overstak, maar altijd in de schaduw van de muren bleef. Met mijn 1,82 meter lengte én flaporen was ‘ongezien’ mij opvallend genoeg.

Toen ik ondernemer werd, moest ik uit die comfortzone.
Ik kon mij niet meer verschuilen achter de organisaties waar ik eerst voor werkte of mooie functietitels.

Ik werd mijn bedrijf. Zo moest ik me laten zien en daar moest ik naar handelen. Dat ging niet vanzelf.

Gemakkelijk? Vooral in het begin niet. Ik heb heel wat ondernemersfouten gemaakt.

Toch is het me gelukt in de afgelopen zeventien jaar.

Meer dan dat, eigenlijk. Ik schreef een boek, geef lezingen, ben verkozen tot Flevolands Zakenvrouw van het jaar en organiseerde maandelijks De Zeepkist bijeenkomsten waar 300 vrouwen aan meededen.

En toen mijn man koos voor een carrière-switch inclusief een vierjarige studie, was ik ineens ook de hoofdkostverdiener in huize Wicherson.

Ondertussen ben ik ‘gewoon’ businesscoach.

En misschien is dat ‘gewoon’ wel wat mij bijzonder maakt.
Mijn sterke kant is om met ondernemers, vaak dienstverleners, mee te denken. Niet het geld als drijfveer, maar je echte verlangen, dus wat je zelf wilt. Om daar vervolgens een plan mee uit te stippelen dat je ook daadwerkelijk gaat uitvoeren.
Niet als een kip zonder kop overal in duiken, maar stap voor stap en vanuit je eigenheid jezelf laten zien, zodat klanten voor jou kiezen.

In mijn visie is zo’n plan altijd maatwerk. Moet je je nooit laten verleiden door grote beloften (een ton per jaar!) of systemen die ‘iedereen miljonair maken’ zolang je hun drie stappen maar volgt. Duurzaam een goed gevulde agenda (met leuke klanten!) en een goed gevulde bankrekening krijg je als je vanuit je eigen kracht opereert en vasthoudt aan je doel. Werken vanuit flow, dat wens ik iedereen toe.