natascha-hoiting-logo
Mevr. N. Hoiting
Schokkerhaven 31
8308 PX
Nagele
www.nataschahoiting.nl
info@nataschahoiting.nl
06 22947127

Natascha Hoiting is een auteur uit de Noordoostpolder en schreef onder andere de feelgood romans “Sonata” en “Scarlatto”. De ‘Ndrangheta, de maffiaorganisatie die in de roman voorkomt, leerde ze kennen na het lezen van het KLPD rapport ‘De ‘Ndrangheta in Nederland’. Het gaf haar inspiratie om de romans te schrijven die zich afspelen in het fictieve, Amsterdamse hart van deze criminele organisatie.

 

Van jongs af aan heeft ze een voorliefde voor historie, en dan met name de zeventiende eeuw. Vanuit deze interesse is haar historische roman “De Gulden Duvel en de Brief” ontstaan. Een avontuurlijke roman over een zwaar verraad in de roerige tijden rondom de tweede Engels-Nederlandse oorlog. De hoofdpersoon in het boek raakt ongewenst betrokken bij de Slag bij Chatham waar hij de moord op een van de belangrijkste helden van de Republiek moet voorkomen. 

 

Momenteel werkt ze aan een nieuwe historische roman gebaseerd op het leven van een van de laatste symbolen van de Ware Vrijheid, Maria van Berckel. Een roman die een inkijk geeft in de angsten van een vrouw die leefde in een land vervuld met haat, in de aanloop naar het rampjaar van de Republiek (1672) en de moorden op haar man, Cornelis de Witt, en haar zwager, raadpensionaris Johan de Witt.

 

Naast auteur is Natascha Hoiting ondernemer. In 1998 richtte ze een adviesbureau in ERP software op. Na dit bedrijf in 2019 na meer dan twintig jaar succesvol verkocht te hebben, startte ze De Schotland Specialist, een organisatie voor groepsreizen naar Schotland.

 

 

 natascha-hoiting

 

 

 

 

 

 

E-mailadres 

info@nataschahoiting.nl

 

Telefoonnummer

06 229 47 127