Emmeloord, Espelerlaan

Op onze school in Emmeloord kennen we elkaar. De school is niet zo groot en we nemen de tijd voor persoonlijke aandacht. We luisteren naar je en zijn er om je te helpen. Je voelt je snel thuis. Samen zorgen we ervoor dat jij het beste uit jezelf haalt. 


Christelijke identiteit

Toen Friezen en Hollanders omstreeks 1500 een nieuw dorpje aan de ‘Friese zee’ stichtten, noemden ze dat ‘Sint-Jacobiparochie’, ook wel ‘Sint Jabik’ genoemd. Het ‘Sint Jabikspaad’ is voor veel mensen het begin van de route naar Santiago de Compostella. Een route die mensen al honderden jaren maken om tot een nieuwe levensoriëntatie te komen. 

 

Jonge mensen die de route lopen zien het als overgangsrite; van bijvoorbeeld studententijd naar beroepsleven. In het verleden was de pelgrimage naar Compostella een van de middelen om de Europese eenheid en de verbroedering van de volken en culturen te bevorderen. De Europese Gemeenschap heeft de Jacobswegen daarom uitgeroepen tot de eerste Culturele Route van Europa en stimuleert de ontwikkeling ervan. De metafoor van de reis is 500 jaar later nog even actueel.