Vlotte online nieuwjaarsbijeenkomst BVN, gemeente, LTO

 

Kwekerij Bernhard ondernemer van het jaar

Kwekerij Bernhard uit Luttelgeest is donderdagavond 7 januari tijdens de online nieuwjaarsbijeenkomst van BV Noordoostpolder, gemeente en LTO gekozen als beste onderneming van 2020. Deze bekendmaking van de jury, onder leiding van wethouder Hans Wijnants, was het slotstuk van een vlot verlopen ondernemersevenement, professioneel georganiseerd in de studio van Luimes AV.

 

Kwekerij Bernhard is een bedrijf dat zich bezighoudt met de teelt en verkoop van orchideeën, perk- en kuipplanten en rozen. In dit familiebedrijf van de gebroeders Bram en Simon Bernhard werken zo’n 200 mensen. Waar de jury vooral voor viel was de investering in 40.000 zonnepanelen en de miljoeneninvestering in de installatie die aardwarmte naar boven haalt, waarmee de vele hectares kassen milieuvriendelijk kunnen worden verwarmd. Dat laatste project is een initiatief van Kwekerij Bernhard, samen met enkele collega glastuinders.

 

Een jaar van perspectief

De avond begon met een nieuwjaarsspeech van burgemeester Jan Westmaas. Hij ziet 2021 als een jaar van perspectief, in een mooie, actieve en menselijke gemeente die haar zaken goed voor elkaar heeft. Presentatrice Janneke Wijnia nam het stokje over en schakelde soepel van de interviews van Twan Hakvoort met de genomineerden Kwekerij Bernhard, VABC Groep/Deelwerk en Waterman Onions naar de gasten aan tafel in de studio: Kees van der Sar (BVN) Hans Wijnants en Marien Verhage (LTO).

 

Kees van der Sar roemde de goede samenwerking in het nieuwe bestuur, bestaande uit vertegenwoordigers van Ondernemersvereniging Groendorpen en Bedrijven Actief Noordoostpolder. Marien Verhage gaf aan dat het op de krachtige familiebedrijven in de agrarische sector relatief goed gaat. Hans Wijnants zag dat er veel veerkracht aanwezig is in de bedrijven in de Noordoostpolder, al hebben sommige sectoren het extreem zwaar gehad.

 

Voor het eerst werd de ambassadeur inclusieve arbeidsmarkt bekend gemaakt. Deze bloemen werden door de WerkCorporatie overhandigd aan Cees Tuytel van NUGTR/ACF Bentveld. ‘Elke persoon is verschillend, maar iedereen heeft een talent’, gaf Tuytel aan. Als werkgever zoekt en vindt hij altijd een passende plek voor iemand met een afstand naar de arbeidsmarkt.

 

Theatertechnicus en muzikant Rob Bredewout zong daarna op het ritme van ‘Vijftien miljoen mensen’ een nieuwjaarswens voor de polderbewoners. ‘Anderhalve meter afstand, maar in de polder blijft men dicht bij elkaar. Vergeten wordt hier niemand.’ Wim Prins, met een stemmige donkerrode vlinderstrik, nam het jaar 2020 in vogelvlucht door en maakte en passant bekend dat de gemeente, in samenwerking met provincie Flevoland, een nieuwe website heeft gelanceerd: www.visitnoordoostpolder.nl. En terwijl de glunderende broers Bernhard de felicitaties in ontvangst namen van de collega genomineerden ronden Twan Hakvoort en Janneke Wijnia daarna deze eerste, en wellicht laatste, online nieuwjaarsbijeenkomst van BV Noordoostpolder af.

 
NOP Zaken 2.1 is terug te kijken via deze link:

 

 

 

 


 • nop zaken 21

  nop zaken 21

 • Kwekerij Bernhard

  Kwekerij Bernhard

 • nop zaken 21

  nop zaken 21

 • nop zaken 21

  nop zaken 21

 • nop zaken 21

  nop zaken 21

 • Deelwerk

  Deelwerk

 • nop zaken 21

  nop zaken 21

 • nop zaken 21

  nop zaken 21